TAMAMLANAN PROJELER

Gümüşgöze Belediye Başkanı
HASAN AKSEL
      MALİ HİZ.MÜD.V.        YAZI İŞLERİ MÜD.V.
Adem BABUR Ahmet GÜRBÜZ
BELEDİYE ÇAVUŞU         OPERATÖR     KEPÇE OPERATÖRÜ       KEPÇE OPERATÖRÜ
Murat DURMUŞ Mustafa KORKMAZ Günay ZEYREK Muammer FİDAN
     ŞOFÖR          OTOBÜS  KAPTANI        OTOBÜS KAPTANI     TEMİZLİK İŞÇİSİ
Salih BÜLBÜL İbrahim SÖYLEMEZ Eyüp KESKİN Halil BABUR

SU İŞLERİ
Murat GÜRBÜZ

Gümüşgöze Belediyesi ve Meclis Başkanı
 Hasan AKSEL
 Saadet Partisi Meclis Üyesi  Saadet Partisi  Meclis Üyesi   Saadet Partisi  Meclis Üyesi
Sinan KORKMAZ    Cemal SÖYLEMEZ      Yusuf AYDIN
 Saadet Partisi  Meclis Üyesi     Ak Parti  Meclis Üyesi    Ak Parti Meclis Üyesi
Adem KALKAN    Yemen KÖKSAL       Mehmet KALKAN
Ak Parti Meclis Üyesi    B.B.P Meclis Üyesi     B.B.P Meclis Üyesi
 Muhammet PARLAK      Şükrü FİDAN     Hasan KESKİN

Gümüşgöze Belediye Başkanı Hasan AKSEL 05.05.1960 yılında Kelkit’ te doğmuş evli olup 4 çocuk babasıdır. 1989 yılında yurt dışında (Fransa) hayatına devam etmiş 2012 yılında Türkiye ye dönüş yapmıştır. 30 Mart 2014 Mahalli Yerel seçimlerin de Gümüşgöze Belediye Başkanı seçildi.

Hititliler,Asur,Makedonya, Bizans ve Selçuklu Devleti Hakimiyeti yaşanmıştır. Eski adı Ala kilise olan köyün adı dillerde dolaşa ALANSA olarak değişmiş Daha Sonrada Beldenin kuzeydoğusunda bulunan ve suyunun şifalı olduğu rivayet edilen Gözeden itham alınarak GÜMÜŞGÖZE olarak değiştirilmiştir.

17. yy. sonlarına kadar köy halkının şimdi ki Eski köy mevkiinde ikamet ettiği. Şimdiki yerleşim yerine daha sonradan taşındığı Belde tarihi hakkında ki kesin bilgiler arasındadır. Osmanlı devleti bünyesindeki yıllarda Beldenin çok geniş bir alana sahip olan bir Nahiye olduğu ve bu nahiyeye 6 köyün bağlı Bulunduğu (Gödül,Ünlü pmar,Gelinpertek,Bezendi,Alansa,Kom) Trabzon ve Erzurum sainamelerinin incelenmesinden anlaşılmaktadır. Bu süre içinde Alansa Nahiyesi Kelkit ile Birlikte Erzurum ve Trabzon Vilayetlerine Bağlanmış Tarihinde kısa bir süre de Erzincan Sancağı sınırları altına alınmıştır. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı (93 Harbi ) sırasında köy Rus işgaline uğramış ,belli bir süre Rus işgalinde kalmıştır. Rus ordusu bu bölgede kullandığı su kaynakları ve şimdiki göz mevkiinde kendi yaptığı su kanalları ile Alansa Nahiyesini Lojistik bir üs olarak kullammştır.

1 .Dünya savaşı ile birlikte (1916 yılında doğu cephesinin yenik düşmesi sonucu) tekrar Rus ve Ermeni İşgaline uğrayan Köy Bu dönemde yaşanan Rus ve Ermeni Mezalimine tanıklık etmiş 17 şubat 1918 tarihinde Ordumuzun İleri hareketi ile tekrar Hürriyetine kavuşmuştur. Ne yazık ki bu dönemlere ait hiç bir yapı günümüze kadar ayakta kalmayı başaramamıştır. Birkaç ev eşyasının dışında o dönemden kalan herhangi bir eşyaya da rastlanamamaktadır.

Beldenin tarihi ile ilgili önemli bir hadise ise 1960 ii yıllarda Köy halkından olan Mehmet KAZANCI nın dağlık bölgelerde yaptığı aramalar sonucunda ilk olarak bu bölgede kömuru buhnasıdır. Zaten büyük bir nüfus potansiyeline ve geniş bir yüz ölçümüne sahip olan beldemiz 1999 yılında hakettiği Belediye Teşkilatına kavuşarak Belde unvanmı Kazanmıştır. Günümüz itibariyle beldemiz Halen 3253 nüfusu barındıran Beldemizde 218 öğrenciye il öğretmen ile 8 yıllık eğitim vermekte olan modern donanımlı bir ilköğretim okulu, Bir adet Sağlık Evi,(Beldemiz hastanesi Sağlık Bakanlığınca Projelendirme Aşamasındadır) Belediye teşkilatı ve 3 adet cami Halkımıza hizmet veren kurumlar arasındadır. Bunların yanı sıra Beldede 3 adet bakkal ve 4 adet Kahvehane bulumnaktadır.

Ekonomisi tarıma dayanan beldemizin s 1473 yapılan Otluk beli savaşı ile Osmanlı Devleti topraklarına katılan Gümüş göze beldesinde Bu tarihten önce osyo-ekonomik ve mekansal gelişimi belde smırları içinde bulanan kömür madeninin daha aktif bir şekilde çıkarılması ve işletilmeye açılması ile mümkün olacaktır. Böyle bir faaliyet ekonomik gelişmeyi hızlandıracak boyutta olduğu gibi yurt dışına sürekli verilen göçü de belli oranda önleyecektir.

Beldemizin ilçe merkezine yakın olması gelişim açısından handikap olarak görülse de şartlar doğru kullanıldığı takdirde bu durum gelişim açısından çok önemli bir etken olabilecek boyuttadır. bunun yanı sıra çok geniş ve düz alan tarım arazilerinin daha çok sulanması halinde ise yapılacak tarım faaliyetleri şüphesiz beldenin sos yo-ekonomik yapısını kökten değiştirebilecek,Beldenin çehresinin değişmesinde en büyük rolü oynayacaktır. Yakın zamanda yapılacak olan Unlü pınar sulama projesi ile birlikte tarım faaliyeti de etkisini hissettirmeye başlayacaktır